Düşük kaşlardan kurtulmanın yolları

Düşük kaşlar için ev yapımı çözümler

Düşük kaşlar, zamanla elastikiyetini ve esnekliğini kaybeden cildin yaşlanmasının yaygın bir belirtisidir. Düşük kaşlara genellikle sarkık göz kapakları eşlik eder ve estetik açıdan çok hoş olmayan görünür çizgiler oluşturur. Neyse ki, düşük kaşlarla başa çıkmanın birçok yolu var. Bunlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam et!

Düşük kaşlara neler sebep olur

Olgun yaştaki pek çok kişi kaşların düşmesi sorunuyla mücadele eder, bunun temel nedeni ciltteki esneklik ve elastikiyet kaybının yanı sıra kasların ve kolajen liflerin zayıflamasıdır. Bu ne yazık ki kaçınılmaz olan ve cildin yaşlanmasının bir sonucudur. Öte yandan, yüzün tek tarafındaki kaşın düşüklüğü, yüz sinirleri ve kaslarıyla ilgili sorunların bir belirtisi olabilir. Düşük kaşların oluşumuna sebep olan daha birçok faktör vardır.

Sarkık göz kapakları - pitozis

Pitozis, üst göz kapağının sarkması durumudur. Yaralanma, göz kapağı kaslarını kontrol eden sinirlerin hasar görmesi ve gerilmiş veya zayıf kaslar nedeniyle oluşabilir. Pitozis farmakolojik tedavi veya rehabilitasyon ile tedavi edilmez, ancak blefaroplasti bu durumu azaltabilir. Pitozisin sadece estetik bir mesele olmadığını anlamak son derece önemlidir - bu durum, göz kapaklarının daralmasına ve göz bebeğinin üstünün kapanmasına veya tıkanmasına neden olabilir. Bu da görme yetisini ve görüş alanını etkileyebilir. Ptozisten muzdarip kişiler sıklıkla görmede yorgunluk, göz kapaklarında rahatsızlık ve baş ağrısı hissederler. Bu gibi durumlarda blefaroplasti, yaşam kalitesini ve güvenliğini yeniden sağlayabilir.

Düşük kaşlar ve yüz hatları

Kaş düşüklüğünün sadece endişe ve kaygılara neden olmakla kalmayıp fiziksel sonuçlara da yol açabileceğini biliyor muydunuz? Yukarıda bahsedilen görüş yorgunluğu ve kronik rahatsızlık sinirli bir hale neden olabilir. Kaşların görünümü, yüzün genel görünümünü büyük ölçüde etkiler. Düşük kaşlar, göz kapaklarının sarkmasına yol açarak gözlerin optik olarak küçülmesine neden olur ve bu da yüz üzerinde olumsuz bir etki yaratır. Ne yazık ki, kaş ve göz kapağı düşüklüğünden muzdarip kişiler yorgun ve gerçekte olduğundan çok daha yaşlı görünürler. Bu nedenle, yüzün genç görünümünü geri kazandırabileceği için kaş kaldırma tedavisini bir seçenek olarak düşünmeye değer. Günlük yaşamda ise makyaj yararlı olabilir ve bu yazının bundan sonraki bölümleri de makyaj ile görünümün düzeltilmesi ile ilgilidir.

Düşük kaşlardan nasıl kurtulunur?

1. Düşük kaşlar için ev yapımı çözümler

Kaşların düşmesi sorunu ev yapımı kürler ile tedavi edilebilir mi? Kesinlikle önlem amaçlı harekete geçebilir ve yüzün bu bölgesindeki kasları güçlendirebilirsiniz. Önleyici tedbirler, cildin yaşlanma süreçlerini ve dolayısıyla göz kapağının üstündeki gevşek cilt sorununu engelleyen aktif bileşenlerle cildi gözle görülür şekilde güçlendirebilecekken insanlar tarafından hala hafife alınmaktadır. Yüz kaslarını çalıştırmak da bu amaç için son derece faydalıdır - her gün birkaç dakika egzersiz yapın ve şaşırtıcı sonuçlar elde edin! Mikrosirkülasyonu uyarmak ve kolajen sentezini artırmak için cilde nazikçe masaj yapın. Bunu, ellerinizi, özel bir masaj aletini veya gua sha taşını kullanarak yapabilirsiniz. Ayrıca güneş ışınlarındaki radyasyonunun cildi etkilediğini ve cildin fotoyaşlanmasına yol açtığını unutmayın. Kendinizi aşırı güneşe maruz bırakmayın ve cildinizi yüksek SPF'li güneş kremleri ile koruduğunuzdan emin olun.\

Önemli!
Gözlerinizin ve kaşlarınızın etrafındaki cildin bakımına ne kadar erken başlarsanız, cildin yaşlanma sürecini o kadar geciktirirsiniz. Doğru ürünleri doğru şekilde kullanmaya başlayan ve nazik masajlarla destekleyen kişilerde göz kapaklarının düşmesi daha az olasıdır.

Düşük göz kapakları - egzersiz ve yüz yogası

Deri altı kasları, kaşların düşmesinden sorumludur, bu yüzden bu kasları çalıştırmak çok önemlidir! Yüz yogası ve yüz için özel olarak hazırlanmış egzersizler cildin esnekliğini ve yüz kontürünü iyileştirir.

2. Kaş düşüklüğü için estetik tıbbi tedaviler

  • Botulinum toksini

Botoks olarak adlandırılan botulinum toksini, belirli yüz kaslarını zayıflatan nöromüsküler iletimi engeller. Bu da kırışıklıkların yumuşamasına ve cildin sıkılaşmasına yol açar. Ayrıca sarkık göz kapaklarını da düzeltebilir. Bunu yapmak için bir doktor alın ve şakak bölgesine botoks uygular. Prosedür hızlı ve acısız olup saldırgan bir tedavi yöntemi değildir. Tedaviden sadece bir hafta sonra kaşlar gözle görülür şekilde kalkar ve etkisi 6 aya kadar sürer.

  • APTOS ipleri - neştersiz kaş kaldırma

Bu prosedür, kolajen lifleri, elastin ve hyalüronik asit üretimini artıracak iplerin yumuşak dokulara yerleştirilmesini içerir. İpler kendiliğinden çözülese dahi kalkık kaşların görünümü kalır. Sonuçlar işlemden hemen sonra gözle görülebilir ve etkisi 18 ila 24 ay sürebilir.

  • Radyofrekans cilt sıkılaştırma, RF tedavisi

Elektromanyetik dalgalar cildin derin tabakasını ısıtır ve bu sıcaklık, kolajen liflerini sıkıştırıp yenilerinin oluşumunu hızlandırdığı için cildin yenilenmesini destekler. Bu tedavi, cildin kendinisini yenilemeye zorladığı için dokuda kasıtlı hasara neden olur. Tedavinin etkileri ise kaşların ve göz kapaklarının kalkmasıdır. İşlem sonrası bakım randevularına 3 ila 6 defa gidilmesi önerilir.

  • HIFU kaş kaldırma

HIFU - High Intensity Focused Ultrasound (Yüksek Yoğunluklu Odaklanmış Ultrason), cildi sıkılaştıran ve pürüzsüzleştiren ve saldırgan olmayan bir tedavidir. İşlem 15 ila 40 dakika arasında sürer. HIFU, cildin derin katmanlarına ultrason enerjisi verilerek yapılır. Tedavi, cilt dokularının sıcaklığını 65-75 santigrat dereceye yükselterek kasıtlı mikro hasara neden olur ve cildi, doğal bir iyileşme süreci olan kolajen sentezine zorlar. Bu, cildin kalıcı olarak sıkılaşmasına ve kırışıklıkların ve sarkıklığın azalmasına yol açar. Cilt sürekli olarak yenilenir ve gerginliği artar - tek bir işlemde kırışıklıkları ve sarkık göz kapaklarını ortadan kaldırmanızı sağlar.

  • Sarkık göz kapakları için hyalüronik asit

Sarkık göz kapakları için en yaygın tedavilerden biri, deri altına çapraz bağlı olmayan hyalüronik asit yerleştirilmesidir. Cilt yoğunluğu, elastikiyeti ve hidrasyon seviyeleri önemli ölçüde iyileştirilir. Hyalüronik asit, deri altı dokuların yer değiştirip aşağıya sarktığı ve sıkılıktan yoksun alanları doldurur. Tedavinin en büyük faydası, insan cildinin kimyasal yapısıyla uyumlu olması ve etkilerinin bir yıldan fazla sürmesinin mümkün olmasıdır.

  • Düşük kaşlar ve blefaroplasti

Blefaroplasti, sarkık cildi düzeltmek için yapılan invaziv bir tedavidir. Üst göz kapağının kavisinde bir kesik açılmasını içerir. Sarkık deri ve yağ dokusunun fazlası alınır ve ardından yara çok ince dikişlerle kapatılır, böylece yara izi neredeyse fark edilmez.

  • Sarkık göz kapakları için makyaj

Sarkık göz kapaklarının etkisini en aza indirmek için bu duruma yönelik özel makyajın detaylarını öğrenmeye değer. Bu tür bir makyaj göz kapağını optik olarak kaldıracak ve gözün daha büyük görünmesini sağlayacaktır.

Burada önemli olan ışık ve gölge oyunudur: gözün iç köşesinde daha koyu bir ton kullanın ve daha açık olanı orta kısma ve iç köşeye doğru uygulayın. Daha büyük bir göz etkisi, kaşın hemen altına mat, çok hafif, bej renklerinde bir pudra kullanarak da elde edilebilir. Kaşın alt kenarının güçlü bir şekilde vurgulanması gerektiğini unutmayın. Bunu bir marker veya kaş kalemi ile yapabilirsiniz, ancak en uzun süreli etki şekillendirilebilir bir pomat ile elde edilebilir.

Uzun ve hacimli kirpikler,dikkati göz kapaklarından uzaklaştıracağı için sarkık göz kapaklarını kamufle etmekte en iyi arkadaşınız olacaktır.

Sarkık göz kapakları için makyaj- adım adım

Sarkık göz kapakları için makyaj - 1. adım

Göz kapağının tamamına ve üstüne kaliteli bir far bazı veya primer uygulayın. Kapatıcı da kullanabilirsiniz.

Sarkık göz kapakları için makyaj - 2. adım

Biri oldukça koyu, diğeri orta ve üçüncüsü çok açık olmak üzere 2-3 farklı tonda far seçin. En koyu olanı gözün iç köşesine ve ikincisini optik olarak büyütmek istediğiniz alana uygulayın. Ardından, en açık tonu kaşınızın altında ve iç köşede kullanın. Bu, göze daha da fazla belirginlik ve derinlik katacaktır.

Sarkık göz kapakları için makyaj - 3. adım

Beyaz veya bej bir kalem kullanırsanız ve bunu su çizgisine uygularsanız makyaj daha keskin görünecektir.

Sarkık göz kapakları için makyaj - 4. adım

Kirpiklerinize rimel sürün veya takma kirpik kullanın - ne kadar uzun ve kalın olurlarsa dikkati göz kapaklarından o kadar fazla alacaklarını unutmayın.

Kaşlarınızın görünümünü unutmayın

Makyajınızın nihai sonucunun sadece göz makyajı tarafından belirlenmediğini hatırlatmakta fayda var. Kaşlarınızın görünümü de bu durumda çok önemli olacak - kaşlarınız bakımlı olmalı, taranmalı ve doğru şekillendirilmelidir. Simetrik, düzgün görünümlü kaşlar gözün zaten gerçekte olduğundan daha büyük görünmesini sağlar. Doğru kaş şekli, kaş kavisini bir aydınlatıcı ile belirginleştirmenize yardım eder. Yeni çıkan kılların özellikle sarkık göz kapaklarınız varsa dikkat çekeceğini unutmayın, çünkü bu kıllar varlıklarını kolayca belli edebilir ve eğer çok fazla yeni kıllar çıkıyorsa düşük bir göz izlenimi verir.

Sarkık göz kapakları - kremler

Doğru bakım ve güzellik ürünleriyle göz kapağı düşüklüğünün etkisini önleyebileceğinizi biliyor muydunuz? Genç yaşlardan itibaren doğru göz kremlerini kullanmaya başlayın. Ürünlerin yaşınıza uygun olarak seçilmesi gerektiğini ve size doğru nemlendirme seviyelerini sağlamaları gerektiğini unutmayın. Bol miktarda hyalüronik asit içeren ürünler tavsiye edilir. Ürünleri iç köşeden başlayarak uygulayın. Dairesel hareketlerle cildi nazikçe ovarak iç köşelere doğru ilerleyin. Doğru bir kremi ise bir masajla birleştirebilirsiniz - böyle bir ritüel günlük cilt bakım rutininizin temel adımlarından biri olmalıdır!

Bir yorum yazın. Moderatör tarafından onaylanır onaylanmaz yayınlanacaktır.
Gizlilik politikası

Web sitemiz çerezleri ve ayrıca harici araçları kullanmak için üçüncü şahıs çerezlerini kullanır. Kullanıcının izin vermemesi durumunda sadece gerekli çerezler kullanılır. Tarayıcınızdaki ayarları istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Tüm çerezlerin kullanılmasına onay veriyor musunuz?

Gizlilik politikası