Sıcak ve soğuk cilt alt tonları için kaş makyajı

Cilt tonları ve kaş makyajı türleri

İdeal kaş makyajının sırrı sadece kaliteli makyaj ürünleri değil, aynı zamanda ten renginize ve cilt tipinize uygun bir renk paletidir. Alt tonunuzu nasıl belirleyebilir ve doğru kaş ürünlerini nasıl seçebilirsiniz? Sıcak mı, soğuk mu yoksa nötr bir cilt alt tonunuz var? Haydi öğrenelim!

Alt tonunuzu bilmek neden faydalıdır?

Hiç kabında ideal görünen ancak kullanınca rengi size hiç uymayan garip turuncumsu bir renkte bir kaş pomadı satın aldınız mı? Bu hatanın sebebi, ürünün cildinizin alt tonuyla eşleşmemesi olabilir. Büyük olasılıkla cildiniz soğuk alt tonluyken ürün sıcak alt tonlara sahiptir, bu yüzden makyajınız cildinizle uyumlu görünmemiştir.

Cilt tipinizi bilerek, görünümünüzü istediğiniz şekilde değiştirmek için makyaj ürünlerinde cilt tonunuzu tamamlayıcı renkler bulabilirsiniz. Bu sadece makyaj için değil, aynı zamanda doğru kıyafet seçimi ve genel olarak görünümünüz için de geçerlidir. Makyaj ürünlerini doğru seçmek için cilt alt tonlarınızı tanımak çok önemlidir. Cilt alt tonlarınızı nasıl bulursunuz ve sahip olduğunuz tonu makyajla nasıl kendi lehinize kullanabilirsiniz? Cilt alt tonlarınız nelerdir?

Cilt tonları ve kaş makyajı türleri

Makyajınızın doğal görünmesi ve kaş ürünlerinin tonlarının cildinizle tutarlı bir bütün oluşturması için ürünleri ten renginize göre seçmelisiniz. 3 cilt tonu tipi vardır: sıcak, soğuk ve nötr, bu tip bazen karma tip olarak da adlandırılır. Peki sıcak ve soğuk alt tonlar nasıl belirlenir? Cildinizde soğuk alt tonların mı yoksa sıcak alt tonların mı baskın olduğunu anlamak zor gelebilir veya net emin olamayabilirsiniz. Neyse ki, alt tonları daha iyi anlamanıza yardımcı olacak birkaç yöntem var!

Sıcak mı soğuk mu? Alt tonlarınızı nasıl belirlersiniz?

Birkaç çeşit cilt alt tonu vardır - her bir cilt tonunun da makyaj ürünlerini seçerken size yardımcı olacak karakteristik özellikleri vardır. Peki hangi cilt tipine sahip olduğunuzu nasıl belirlersiniz? Bunun birçok yolu var ama en iyi sonuç verdiği kanıtlanmış olanlar işte bunlar. Soğuk, nötr veya sıcak alt tonlarından hangisine sahip olduğunuzu öğrenin!

1. Sıcak veya soğuk alt tonlar: altın mı gümüş mü?

Hangi cilt alt tonuna sahip olduğunuzu öğrenmenin en kolay yöntemi, cildinizin soğuk veya sıcak tonlara nasıl uyduğuna bakmaktır. Altın ve gümüş takı takıp üzerinizde nasıl durduklarını karşılaştırmak alt tonunuzu belirlemek için harika bir yoldur. Bunu yaparken makyajlı olmamanız gerektiğini unutmayın. Testi parlak ve doğal bir ışık altında, örneğin bir pencerenin yanında yapmak en iyisidir. Kolayca karşılaştırabilmek için bu takılarla kendinizin birkaç fotoğrafını çekmenizi tavsiye ederiz. Teninize ve göz renginize yakından bakın - gümüş (soğuk) veya altın (sıcak) takılarla uyum sağlıyorlar mı? Ten renginiz hangi seçenekte daha iyi görünüyor? Eğer gümüş rengi kusurlarınızı ortaya çıkarıyorsa - yani cildinizi yorgun gösterip göz torbalarını öne çıkarıyorsa - o zaman soğuk tonlar muhtemelen size göre değildir.

2. Sıcak veya soğuk alt tonlar: cilt tonu analizi

Cildinizi dikkatlice inceleyerek hangi alt tonlara sahip olduğunuzu anlayabilirsiniz - sıcak mı yoksa soğuk bir cilt tipi mi? Soğuk tonlu bir cilt porselen rengindedir ve pembe, kırmızı veya mor alt tonları vardır. Sıcak alt tonlar söz konusu olduğunda ise aklınıza altın, sarı, açık kahverengi veya şeftali tonları gelsin. Turuncu renkler içeren ciltler sıcak, mavimsi pigmentlere sahip ciltler ise soğuk tonludur.

3. Sıcak veya soğuk alt tonlar: damarlarınızın rengi

Damarlarınız yeşil mi yoksa mavi mi? Damarlarınız yeşil görünümdeyse sıcak alt tonlarda olduğunuz anlamına gelir. Veya bileklerinize baktığınızda mavi damarlar görüyorsanız soğuk alt tonlara sahipsiniz demektir. Damalarların rengine bir ışık altında ve pencerenin kenarında bakmak rengi iyi görebilmek açısından önemlidir. Mavi ve yeşil karışımında görüyorsanız veya emin olamadıysanız muhtemelen nötr bir alt tondasınız.

4. Cilt alt tonu testi ve makyaj

Cilt tipinizi belirlemenin bir başka yolu da makyajınızı iki faklı şekilde yapmaktır. Bir yanağınıza sıcak tonlu bir allık (şeftali, mercan, turuncu) ve diğerine de soğuk tonlu bir pembe kullanın. Gün ışığında pencere kenarına geçip hangi allığın ciltle bütünleşerek daha iyi göründüğünü, cildi daha da aydınlattığını ve yüzünüze sağlıklı bir ışıltı kattığını görün. Doğal olarak sıcak tonlu bir allıkla daha iyi görünüyorsanız, sıcak alt tonlusunuzdur, aynı şekilde soğuk tonlu bir pembe size daha çok yakışıyorsa, muhtemelen soğuk alt tonlusunuzdur.

Benzer bir testi ruj ile de yapabilirsiniz: mavi tonların hakim olduğu fuşya, açık inci pembesi veya kırmızı renkte bir ürün kullanın. Saçınızı bağlayın, fotoğrafınızı çekin, ardından makyajınızı çıkarın ve bu sefer de şeftali rengi, sıcak nude veya kahve bir ruj kullanıp fotoğrafınızı çekin. Aynı ışığın altında bu iki fotoğraftaki görünümü karşılaştırın.

5. Kendinizi ünlü bir kişiyle karşılaştırın

Ünlülerden ilham alın! Ünlülerin kıyafetleri ve makyajları genellikle alanında uzman makyaj sanatçıları tarafından analiz edilir. Sizinkine benzer ten rengine sahip bir oyuncu veya şarkıcı seçin ve profesyonellerin bu konuda neler söylediğine bakın. Seçtiğiniz ünlü soğuk mu yoksa sıcak alt tonlu bir cilt tipi olarak mı tanımlanıyor? Örneğin, Sophie Marceau sıcak tonlu bir sonbahar, Laetitia Casta sıcak tonlu bir ilkbahar, Clemence Poesy soğuk bir yaz ve Audrey Tautou ise soğuk tonlu bir kış.

Cilt tipleri: mevsimsel cilt tonları

Sonbahar ve ilkbahar cilt tiplerinden bahsettiğimize göre, daha detaylı bir açıklama yapmanın zamanı geldi. Mevsimsel cilt tipleri aynı zamanda cildinizin 'sıcaklığını' belirlemeye yardımcı olur ve bu konuda en yaygın sınıflandırma, dört mevsim renk analizidir. Yukarıda bahsedilen cilt tipleri arasındaki temel ayrım şu şekildedir:

  • İlkbahar - hafif, sıcak
  • Yaz - hafif, soğuk
  • Sonbahar - derin, sıcak
  • Kış - derin, soğuk

Unutmayın!

Mevsimsel cilt tipi sınıflandırması size yardımcı olur fakat genellemeye dayanır. Farklı tonlarda 12 renk tipine giren birçok alt tip vardır. Ayrıca karma (nötr) cilt tipine sahip insanlar da vardır, bu nedenle hem sıcak hem de soğuk tonlar onlara uygundur. Bu aslında birbirimizden ne kadar farklı olduğumuzu da gösteriyor, cilt, saç ve kaş renkleri gibi son derece bireysel özelliklerin yarattığı farklılıklar ile. Bu sebeple bir güzellik tipini net bir şekilde tanımlamak ve bunu bir tür katı sınırlarla çizmek çok da iyi değildir. Çeşitlilik güzeldir!

Soğuk cilt tipi

  • Yaz - pembe ve bej tonlarında soğuk ve sütlü bir ten. Açık mavi, yeşil, ela veya açık kahve gözler. Saç: açık sarı, küllü, platin veya açık kahve. Bu cilt tipi kolayca bronzlaşır ve birkaç güniçinde daha koyu bir tona döner.
  • Kış - cilt ve saç arasında yüksek kontrast, bazen 'Kar Beyazı tipi' olarak da adlandırılır. Soğuk, zeytin alt tonlarına sahip çok açık ten. Mavi, orta kahve veya siyah-kahve gözler. Çok kolay bronzlaşır.

Sıcak cilt tipi

  • İlkbahar - sıcak tonlu bir cilt ve genellikle bir sürü çil. Mavi, yeşil veya açık kahve gözler. Karamel veya kızıl alt tonları olan açık sarı veya çilek sarısı saçlar. Bu tipteki cilt kolayca bronzlaşır ve kızarmaya yatkındır.
  • Sonbahar - şeftali ve altın tonlarının hakim olduğu açık sıcak cilt. Koyu kızıl veya altın alt tonlu kızıl veya kumral saçlar. Çok bronzlaşmaz fakat çiller ortaya çıkabilir.

Değişik bir bilgi!

Cilt tonunuz değişebilir! Bronzlaşmanıza veya saç renginizi değiştirmenize bağlı olarak cilt tipiniz biraz daha sıcak veya soğuk tipe kayabilir. Örneğin yazın yandıktan sonra yeni bir ruj rengi denediğinizde, normalden daha iyi göründüğünde bunu fark anlayabilirsiniz.

Nasıl doğru kaş ürünleri seçimi yapabilirsiniz?

Diğer makyaj ürünlerinde olduğu gibi, kaş makyajı ürünlerinin de belirli bir renk sıcaklığı vardır, bu nedenle doğru kaş pomadı, kalemi veya pudrasını seçmek için ürünlerin renk tonlarını dikkatlice incelemeli ve saçınıza, kaşlarınıza ve teninize uygun bir renk seçmelisiniz. Seçtiğiniz ürünlerin rengi kaş ve saç renginize yakın olmalı fakat aynı olmamalıdır. Saçınız birkaç tondan oluşuyorsa, yüzünüze en yakın olan tona odaklanın. Kaş pomadı seçerken ise kaş renginizden bir ton açık ürünü tercih edin.

Makyajda, alt tonlarınız sıcak değil veya saçlarınız kumral, kestane veya ateşli kızıl değilse, soğuk veya nötr tonların hakim olduğu varsayılır. Makyajda doğallığın çok önemli olduğunu unutmayın - abartılı kaşlar ve çok koyu tonlar grotesk görünür, sizi daha yaşlı ve yüz hatlarınızı da çok daha keskin gösterir.

Bir öneri!

  • Sonbahar/kış tonlarında iyi görünüyorsanız, daha koyu bir ürün rengi seçin.
  • Hafif renkler size daha çok yakışıyorsa da daha açık tonda bir ürün seçin.

Kaş pomadı, kaşlarınızın tipi ve kalınlığı farketmeksizin harika bir kaş ürünüdür. Ürünün kıvamı, kaş hatlarınızı hassas ve şık bir şekilde vurgulamanızı sağlar. Pomadlar kaşlarınızdaki eşitsizlikleri ve seyrek alanları sizleyebilir ve kaşların tamamını uygun renkle doldurabilir. Bu ürün, günlük makyajın yanı sıra gece makyajı yapmak için de çok kullanışlıdır. Eğer kalıcı kaş makyajınız varsa, bunu tazelemek için de eşsizdir.

Kaş kalemi, kaşların alt hatlarını düzeltmek ve doğru bir geometrik şekil oluşturmak için kullanılabilecek mükemmel bir başka üründür. Doğru renkleri seçerkenki presnsip ise aynıdır: ürün rengi, cilt tonunuza uygun olmalıdır. İyi bir kaş kalemi sadece kaş kavislerini renk vererek şekillendirmek veya doldurmak için değil, aynı zamanda kıla benzeyen çizgiler çizmek ve kaşın uç kısmını vurgulamak için de ideal olacaktır. Kalemin uygun incelikte, mükemmel sertlikte ve mükemmel pigmentasyona sahip olması çok önemlidir - ideal bir kalem seçimi, mükemmel bir kaş makyajını garantiler.

Sıcak ve soğuk cilt tipleri için kaş makyajı

  • Sıcak cilt tipi için kaş makyajı

İlkbahar ve sonbahar tiplerinde olanlar, dinleyin! Sıcak cilt tiplerine hangi kaş makyajı yakışır? Farklı sıcak ve nötr tonlarını bir araya getirmeye çalışın. İlkbaharlar sıcak tonlardaki açık renkleri seçmelidir: kahvemsi tonlar ve bej gibi. Sonbaharlar ise kırmızımsı, turuncumsu ve altın gölgelerin hakim olduğu kahve ve bejleri tercih edebilir.

  • Soğuk cilt tipi için kaş makyajı

Kış ve yaz tipleri ise soğuk cilt alt tonları ile karakterize edilir. Bu kategoriye giriyorsanız, makyajınız saç renginize uygun olacak şekilde soğuk (açık veya derin) kahveler ve gri tonlarından olusmalıdır. Kışlara açık tonlar, yazlara ise gri ve taupe/boz kahve (bej ve grinin nötr bir karışımı) renkleri yakışacaktır. Yaz tipinde olanların siyah veya toprak tonlarından kaçınması en iyisi olacaktır.

Kaş makyajı - nötr renkler. Her cilt tonu için ideal

Farklı cilt tiplerine özel renklerin yanı sıra, ne sıcak ne de soğuk tonların hakim olduğu renklerin de bulunduğunu belirtmek gerekir. Bu tonlar, cilt tipini belirlemekte zorlananlar için harika bir çözümdür.

Güzellik ürünlerindeki nötr tonlar söz konusu olduğunda, renk sıcaklıkları görece az olanlardan bahsederiz. Kırmızılar ve turuncular gibi sıcak tonlar ya da mavi veya mor gibi soğuk pigmentler yoktur. Diğer renklerle uyumu sayesinde bu tonlar, karma cilt tipleri de dahil olmak üzere farklı birçok cilt tipi için uygundur.

İyi düşünülerek hazırlanmış kaş makyajı ürünleri genellikle nötr tonlardadır: cilt, dudak veya göz makyajınızda hangi tonları kullandığınızdan bağımsız olarak her makyajla uyumlu görünecek renkler olduğu için güvenli bir seçenektir. Nötr tonlarla doldurulmuş kaşlar hem sıcak hem de soğuk tonda olan farlarla, fondötenlerle veya rujlarla iyi gider.

Nanobrow ürünleri - sıcak, soğuk ve nötr cilt tipleri için renk paletleri

Mükemmel kaş ürünü rengini bulmak istiyorsanız, Nanobrow'un geniş kozmetik ürün yelpazesini tercih edebilirsiniz. Her cilt tonuna özel harika kaş ürünlerinden oluşur, böylece sıcak, soğuk veya nötr tonlarınızla eşleştirmede herhangi bir sorun yaşamazsınız. Nanobrow ürünleri uzun zaman süren bir popülerliğe sahiptir ve kaliteleri ve dikkatlice seçilmiş renk paletleri ile her kadının kendine en uygun kaş maskarası, kalem veya pomat rengini bulmasını sağlar. Kendiniz deneyin ve her gün o kusursuz makyajı yapın. Konu mükemmel kaşlarsa, Nanobrow bir uzmandır!

Bir yorum yazın. Moderatör tarafından onaylanır onaylanmaz yayınlanacaktır.
Gizlilik politikası

Web sitemiz çerezleri ve ayrıca harici araçları kullanmak için üçüncü şahıs çerezlerini kullanır. Kullanıcının izin vermemesi durumunda sadece gerekli çerezler kullanılır. Tarayıcınızdaki ayarları istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Tüm çerezlerin kullanılmasına onay veriyor musunuz?

Gizlilik politikası