Adım adım kaş şekillendirme: Cımbız, ip veya ağda?

Kaşlarınızı yüzünüzün şekliyle uyumlu hale nasıl getirirsiniz?

Hem güzel görünmeleri hem de yüz hatlarınıza şekline uymaları için kaşlarınızı nasıl almalısınız? acıdan gözyaşlarına boğulmamak için hangi yöntemi seçip uygulamalısınız? Kaşlarınızı şekillendirmek için cımbız mı, iplik mi yoksa ağda mı tercih etmelisiniz? İşte kaş şekillendirme ve biçimlendirme rehberimiz!

Kaş şekillendirme - nasıl doğru yapılır?

Kaşlarınızı düzgün bir şekilde şekillendirmek için birkaç kuralı takip etmeniz gerekir, böylece kaşlarınızın kusursuz görünmesini sağlayabilir ve görünümüzü etkileyecek şanssızlıklardan kaçınabilirsiniz. Her şeyden önce, alt kaş çizginizin altında sadece tek tük çıkan kaş kıllarını almalısınız. Sonrasında da üst kaş çizgisinin üzerinde uzayan tek kılları alın. Ancak, doğal kaş şeklinizi korumayı unutmayın. Üst kaş çizgisinin fazla alınması yanlış oranlara, kaş asimetrisine ve yüz şeklinize uymayan kaşlara neden olabilir. Ne yazık ki, üst kaş çizgisini şekillendirirken yapılan hataların daha sonra düzeltilmesi zordur.

Kalın kaşlar harika görünür ve yüze genç bir görünüm katar, ancak fazla gür kaşlar veya tek kaş artık çekici görünmüyor, sebebi ise sizi sürekli olarak kızgın göstermesi. 1990'larda moda olan çok ince kavisler de görünüşünüze iyi bir katkıda bulunmaz. İnce kaş trendi artık kimseye yakışmadığı anlaşıldığı için geride kaldı. Günümüzde yüzünüzün şekline uygun, doğal şekilli ve düzgün kavisler moda. Kaşlarınızı nasıl düzgün şekillendirebilirsiniz? En iyi yöntem, onları doğal ve güzel bir şekilde bırakmaktır. En iyisi doğal şekillerini korumaya çalışmak, zaten var olan hatları nazikçe tanımlamaktır.

Kaşlarınızı yüzünüzün şekliyle uyumlu hale nasıl getirirsiniz?

Kaşlarınızın yüz şeklinize uyması çok önemlidir - ancak o zaman gerçekten kusursuz görünürler. Bu nedenle sürekli değişen kaş trendlerine kanmayın. Kaşlarınız size uygun olmalı, son trendlere değil. Peki yüz şeklinizi düzeltmek ve kusurları kapatmak için mükemmel kaş şekline nasıl ulaşırsınız?

Kaşları nasıl almalı - bir kuaför veya güzellik uzmanı mı yoksa kendiniz mi?

Genel olarak, kaşlarınızı kendi başınıza oldukça kolay bir şekilde alabilirsiniz, ancak hata yapmanın son derece kolay olduğunu unutmamalısınız. Kaşlarınızı dikkatsizce alırsanız yüzünüzün simetrisini bozabilir ve hoş olmayan bir görünüm yaratabilirsiniz. Fazla alınmış kaşlar, yüzünüzü sürekli şaşkın gösterdiğinden gerçekten de bir kabus gibidir. Kaşlarınızı düzgün bir şekilde almakta zorlanıyorsanız, profesyonel bir güzellik uzmanından veya kuaförden yardım alın. Alanında uzman kişiler kaşlarınıza mükemmel şekli verecektir. Kaşlarınızı aldırdıktan sonra ise doğru kaş şeklini korumak daha kolay olacaktır - tek yapmanız gereken, yeniden çıkan tüyleri almaktır.

Kaş alma - kaliteli bir cımbız edinin

Evde kaşlar nasıl kolayca alınır? Öncelikle iyi bir cımbızınız olsun! Seçiminiz rastgele olmamalı. Cımbızın uçları keskin olmalı en kısa kıllar dahil her kılı iyice kavraması için uçların birbiriyle ideal şekilde birleşmeli. İyi cımbızlar ergonomik bir şekle de sahiptir, ele iyi oturması için çok büyük olmamalıdır. Mat kaplaması olan cımbızlar, kaş alırken cımbızın kaymasını önlemek için daha iyi bir seçenektir. Kalın cımbızların kaş kıllarını kavraması ve alması zordur, genellikle kıllar yerine cildi sıkıştırır ve bu da ciddi bir tahrişe neden olabilir. Kaşlarınızı alırken kılları uçlarından kavrayın ve sert ve kuvvetli bir hareketle çekin. Bir kılı almanız mı yoksa bırakmanız mı gerektiğinden emin değilseniz, seyrek kaş sorununu önlemek adına bırakmanız en iyisidir. Kaşların uç kısmının düzgün bir şekilde sivrilmesine önem verin - kaşın kuyruğu belli belirsiz ince ve sivri şeklinde olmalıdır.

Cımbızlar. Kaşlarınızı düzgün bir şekilde nasıl alırsınız?

Kaş alma, kendi kendinize yapabileceğiniz en kolay ve yaygın işlemlerden biridir. Kaşların düzgün ve biçimli görünmesini ve yüz şeklinize uymasını sağlamak için evde kaşlar nasıl alınır? Kaşların doğru oranını ve şeklini belirlemek için bir yöntem mevcut. Bunun için ince ve uzun bir çubuğa ihtiyacınız olacak - bir kalem veya makyaj fırçası da işinizi görebilir.
Çubuğu burnunuzun yan tarafına yerleştirin ve gözünüzün iç köşesine doğru bir açıyla tutun. Çubuk gözün üzerinde olmamalıdır. Çubuğun kenarının kaş çizgisine denk geldiği yer kaşınızın başlangıcıdır ve başlangıç noktanız da orası olmalıdır. Ardından, çubuğu burnunuzun yan tarafında, gözünüzün üzerinde düz bir şekilde tutun ve işte çubuğun kaş kemiğine değdiği nokta kavisinizdir. Son olarak da çubuğu burnunuzun kenarına yerleştirin ve kaşınızın bittiği yeri bulmak için gözünüzün dış köşesiyle hizalayın.

Adım adım kaş alma

Bu süreçte görünümünüzü etkileyecek aksiliklerini önlemek için kaşlarınızı nasıl almalısınız? Adım adım cımbız kullanma rehberimize göz atın.

1. Cildinizi temizleyin - yüzünüz ve kaş bölgeniz temiz ve yağdan arındırılmış olmalıdır. Kaşlarınızı banyodan sonra cilt henüz yumuşakken almak en iyisidir - bu şekilde daha az acı verici olacaktır. Unutmayın! Kaşlarınızı gün ışığında, tercihen bir pencere kenarında alın ve büyüteçli bir ayna kullanın.

2. Kaşlarınızı tercihen yumuşak bir fırça ile fırçalayın. Kılları yukarı, şakaklara doğru tarayın.

3. Kaşınızın başlangıcını, kavisini ve sonunu belirleyin ve kaşınızı nude bir kalemle çizin. Bu, kaşlarınızın işlemden sonra nasıl görüneceğini kontrol etmenizi sağlayacaktır. Verdiğiniz şekli çok ince veya çok kalın bulursanız, kaş hatları için çizdiğiniz şekli silin ve istediğiniz görünümü elde edene kadar tekrarlayın.

4. Şimdi cımbıza geçebiliriz. Tüyleri, büyüme yönlerini takip ederek sert bir hareketle alın. İşlemden hemen önce cildinize bir buz küpü uygulayarak acıyı hafifletebilirsiniz. Sadece alt kaş çizgisinin altındaki ve üst çizginin üstündeki tek tük çıkan kılları almalısınız.

5. Doğru kaş simetrisini korumayı unutmayın. Kaş alma söz konusu olduğunda, ne kadar az, o kadar iyi - eğer bir kıl, tanımladığınız şeklin içindeki alanda çıkarsa ve o kılı alıp almamakta kararsızsanız en iyisi bırakın, almayın. Gerekirse sonrasında rötuş yapmak, seyrek kaşlarla baş başa kalmaktan iyidir. Mükemmel bir şekilde simetrik görünmelerini sağlamak için tüyleri dönüşümlü olarak bir sol kaşınızdan ve bir de sağ kaşınızdan alabilirsiniz.

6. Küçük aynadan uzaklaşın ve daha büyük bir aynada kendinize bakın, kaşlarınız aynanın önünde uzanan bir kol mesafesinden görülebilmelidir. Acele etmeyin, ölçülü olun ve başarılı bir kaş alma için doğru simetriyi korumayı unutmayın.

Cımbız kullanmadan kaş nasıl alınır

  • İp

Kaşları cımbızla almanın mümkün olan tek teknik olmadığını biliyor muydunuz? Asyalılar yüzyıllardır kaşlarını almak için normal bir pamuk ipliği kullanıyorlar. Bu teknik iple alma olarak bilinir. Peki ip ile kaşlar nasıl alınır?

Yaklaşık 40 cm uzunluğunda bir iplik alın ve ipi ikiye katlayın. Uçlarını bir ilmek oluşturacak şekilde birbirine bağlayın, ardından her iki elinizin parmaklarını içinden geçirin. İpliği ortada sarmal gibi bir örgü oluşturacak şekilde dolayın. İpliği iki elinizde tutarak, örgüyü dönüşümlü olarak bir kez bir tarafa, bir kez de diğer tarafa doğru hareket ettirin. Bu şekilde kıllar ipliklerin arasına sıkışır ve kıl, folikülle birlikte kavranır ve koparılmış olur. Kaşı iple almak pratik gerektirir, ancak bir kez alıştığınızda, bunun en hızlı ve en hassas kaş alma yöntemi olduğunu göreceksiniz!

  • Ağda

Ağda, hemen hemen her güzellik salonu veya kuaför tarafından yapılan popüler bir kaş alma yöntemidir.

En az acı veren ve son derece hızlı bir yöntem olduğu için popülerdir. Yeniden çıkan kıllar hızlı bir hareketle bir kerede koparılır. Ancak bu yöntem evde yapacaksanız  tavsiye edilmez. Bunun nedeni ise ağda ile kaş almanın doğru ekipman, hazırlık ve teknik bilgi gerektirmesidir. Ağdanın kendisi, kılları almak için doğru sıcaklık ve kıvama sahip olmalıdır. Beceri ve tecrübe olmadan, maalesef göz çevresindeki hassas cildi yakmak kolaydır.

Kaş alma sonrası kızarıklık. Nasıl kurtulurum?

Kaş almayı takiben bu bölgede kızarıklık ve hafif şişlik görülebilir. Bu son derece normal belirti, oldukça hızlı bir şekilde geçer. Bu etkileri hafifletmek istiyorsanız ise kaşlarınıza soğuk kompres uygulayın: birkaç buz küpünü bir mendile sarın veya öncesinde yeşim taşından bir yüz rulosunu buzdolabında soğutun, ardından cilde hafifçe bastırın. Tahriş hali devam ederse, tahriş olmuş bölgeyi pantenol veya allantoin merhem ile yağlayın.

Kaş alırken yapılan en yaygın hatalar

ORANTISIZ KAŞLAR - çok kalın veya çok ince kaşlar. Bu, kaş alırken yapılan yaygın bir hatadır ve yüzün doğru oranlarını bozan aşırı alınmış kaşlara neden olur.

ÇOK İNCE KAŞLAR - bu, 1990'lardan kalan demode bir uygulama. Neyse ki günümüzde, bazı kadınlar hala kaşlarını bu şekilde alıyor olsa da, bir çizgi kadar alınmış kaşlar artık moda değil. Ne yazık ki, görünümüze iyi bir katkı sağlamazlar ve sonrasında koyu bir kaş kalemi ile üzerinden geçmek de karikatürize bir görünüm yaratır.

TEK KAŞ - zamanında Frida Kahlo'nun bunu kullanmış olması, sizin de bu görünüme sahip olmanız gerektiği anlamına gelmez. Tek kaş, sizi sinirli ve yüz hatlarınızı daha keskin gösterdiğinden görünümünüze herhangi bir katkıda bulunmaz.

KAŞ ARASININ FAZLA ALINMASI - kaşlar arasında aşırı alınmış bir boşluk, burun, gözün köşesi ve kaş kemeri arasında bir orantısızlık yaratır. Bu hata genellikle kaşların alınmasından sonraki rötuşlar esnasında yapılır. Bazen çok ileri gidebilir ve yanlışlıkla sürekli şaşkın gözüktüğünüz bir görünüm elde edebilirsiniz.

İmdat! Kaşlarımı çok aldım!

Bu, kaş alma konusunda tecrübeli olanların bile başına gelebilir. Bazen aceleden ya da sabırsızlıktan dolayı 2 ya da 3 kılı fazladan alırız ve kaşlarda seyrek alanlar yaratırız ki bu da maalesef kaşlarımızı bozar. Peki bu durumda ne yapacağız? Kaşlarınızın daha hızlı uzamasını nasıl sağlayabilirsiniz? Bu sorunun bir çözümü var - Nanobrow'unki gibi iyi bir kaş serumu edinin. Düzenli olarak kullanıldığında, kılların kısa sürede uzamasını sağlar, ve ayrıca kaş kıllarını en köklerinden sağlamlaştırır, besler ve güçlendirir. Nanobrow serumu, istediğiniz gibi şekillendirebileceğiniz güzel ve kalın kaşlar için hızlı ve harika bir yöntemdir!

Eğer kaşlarınızı alırken bi kaza yaşandıysa, kaşlarınız yeniden uzayana kadar kusurları ideal bir makyajla kapatabilirsiniz! Kaşlarınızı nokta atışı doldurmanızı sağlayan hassas bir marker, kalem veya pomat gibi iyi kaş makyajı ürünleri edinin. Bu sayede kaş kıllarınızın ne ara yeniden uzayıp sağlıklı, güzel ve güçlü hale geldiğini fark etmeyeceksiniz bile!

Bir yorum yazın. Moderatör tarafından onaylanır onaylanmaz yayınlanacaktır.
Gizlilik politikası

Web sitemiz çerezleri ve ayrıca harici araçları kullanmak için üçüncü şahıs çerezlerini kullanır. Kullanıcının izin vermemesi durumunda sadece gerekli çerezler kullanılır. Tarayıcınızdaki ayarları istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Tüm çerezlerin kullanılmasına onay veriyor musunuz?

Gizlilik politikası